Domènec Paloma (JxCAT) i l’alcalde Miquel Riera (Bloc). Foto: Ajuntament

Els grups municipals de Junts per Catalunya i el Bloc Olesà van acabar l’any amb un nou pacte de govern que s’ha de mantenir fins al final del mandat 2019-2023. L’acord es va formalitzar el passat 23 de desembre amb la signatura i la posterior encaixada de mans de l’alcalde Miquel Riera, del Bloc, i el regidor de JxCAT Domènec Paloma.

Així, des d’aquest mes de gener, Paloma ha passat a formar part de l’equip de govern i ha assumit la regidoria d’Esports, que fins ara era responsabilitat de la regidora Lourdes Vallès, encarregada també d’Ensenyament i d’Economia i Hisenda. Amb la incorporació de l’únic representant que JxCAT té al consistori, el govern local compta amb 9 membres, una xifra que encara no arriba a la majoria absoluta (11 regidors). Tot i això, durant la formalització del pacte, els dos partits es van comprometre a treballar per reforçar el consens municipal.

En el mateix acte, l’alcalde va explicar que, després de les eleccions del 26 de maig, el Bloc va “deixar les portes obertes” a la resta de formacions i que tots dos grups van mantenir reunions des del principi. Paloma, per la seva part, va afirmar que durant aquests mesos de converses havien “trobat molts punts de coincidència amb el pla d’acció del Bloc Olesà”.