El Bloc Olesà va guanyar les eleccions municipals del 26 de maig, però va perdre la majoria absoluta assolida el 2015.

Amb el 31,96% dels vots (3.387 en total), la llista del Bloc, encapçalada per Miquel Riera, va obtenir 8 regidors, quatre menys que en els darrers comicis. El PSC va ser la segona força, amb el 18,73% dels sufragis (1.985 vots) i 4 regidors, el doble que fa quatre anys. ERC, per la seva banda, en va guanyar un i comptarà amb 3 representants, gràcies al 15,26% dels votants (1.617 vots).

Les novetats del 26-M van ser Ciutadans i la CUP. Ambdues formacions es presentaven per primer cop al municipi i van aconseguir 3 i 2 regidors, respectivament. Finalment, el darrer regidor del consistori va ser per a Junts per Catalunya.

Amb la situació actual, tot apunta que el Bloc Olesà revalidarà l’alcaldia i governarà en solitari. A l’abril, en una entrevista a Línia Nord, Riera va recordar que “el Bloc no ha pactat mai” i va dir que, si calia, governaria amb majoria simple “amb pactes puntuals”, com l’any 2011.

ERC GUANYA A LES EUROPEES
Ara Repúbliques, la llista de Junqueras, va ser la més votada a les eleccions europees, amb el 24,26% dels vots. JxCAT, la de Puigdemont, va ser la segona força amb el 23,64% dels sufragis.