Rivas va rebre 11 dels 21 vots possibles. Foto: Ajuntament

Eduard Rivas, del PSC, va ser reelegit alcalde d’Esparreguera en la sessió constitutiva de l’Ajuntament, el dia 15. El candidat socialista, guanyador de les eleccions municipals, va rebre 11 vots, 9 de la seva formació i 2 d’Esparreguera En Comú. Comuns i socialistes, que van ser socis de govern en la legislatura passada, podrien reeditar l’acord de govern per als pròxims quatre anys.

A banda, al ple d’investidura es va presentar una altra candidatura: la de Manel Roca, d’Esparreguera 2031, una nova formació local. Roca només va rebre 2 vots, corresponents als regidors del seu partit, mentre que els 8 vots dels regidors restants van ser en blanc.

Pel que fa a l’oposició, la liderarà Alfons Puche, el candidat d’ERC, la segona llista més votada el 26-M. En el seu discurs, Puche va anunciar la decisió de “no formar part de cap acord de govern”, presa d’acord amb la militància del seu partit. L’acompanyaran en l’oposició la CUP, Ciutadans, Esparreguera 2031 i Junts per Esparreguera.

Quant als comuns, tot apunta que podrien tornar a pactar amb el PSC. El portaveu i alcaldable d’En Comú, Emmanuel Ortí, va dedicar el seu discurs a felicitar l’alcalde i a posar en valor la tasca feta entre tots dos grups la legislatura passada, quan governaven en coalició. A més, els comuns tenen la clau de la majoria absoluta al consistori.

Finalment, el batlle Eduard Rivas va refermar la seva voluntat de fer que Esparreguera continuï sent “un sol poble”, on no “s’etiqueti ningú i ningú es quedi enrere”.