El martorellenc Eduard Pujol va ser suspès de militància de JxCat fa tres mesos. Foto: Marta Sierra / ACN

El martorellenc Eduard Pujol, exdiputat de JxCat, ha iniciat accions penals per les acusacions d’assetjament sexual que van sortir a la llum fa tres mesos i que el van apartar de la política. En un comunicat al qual ha tingut accés l’ACN, Pujol ha titllat de “falsedats” aquestes acusacions i ha assegurat que no li consten denúncies en contra seva, mentre que la querella i les demandes que ha presentat ell “han estat acceptades”.

“No s’ha tornat a parlar del tema. Em vaig retirar de la política i he esperat un temps més que prudencial, però ningú m’ha denunciat ni em consta cap procediment judicial obert”, ha explicat en el mateix missatge. Davant d’això, ara ha portat les acusacions davant de la justícia per “rehabilitar” el seu nom i el seu honor.

Pujol va ser suspès de militància de JxCat, partit del qual era portaveu parlamentari, el passat 26 d’octubre per “una conducta que podria ser considerada d’assetjament sexual”, en paraules de la vicepresidenta i portaveu de la formació, Elsa Artadi.