El macrocentre d’FP no compleix la seva funció. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Martorell dona un marge de dos mesos a la Generalitat de Catalunya per desencallar la situació de bloqueig que pateix el Centre de Formació Professional de l’Automoció (CFPA). L’equipament, que va ser inaugurat l’any 2015, encara no compleix la seva funció.

L’ultimàtum del consistori no sorgeix del no-res. El mes de febrer, ja va enviar un requeriment a la Generalitat per recuperar els terrenys del centre d’FP, cedits ara fa 10 anys al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). La resposta de l’administració catalana ha estat un altre requeriment, justament per anul·lar la recuperació dels terrenys. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va explicar en un Ple extraordinari que aquesta resposta arribava tard: “El termini acabava el 13 de febrer i la vam rebre el 8 de març”. Així doncs, va deixar clar que l’acord que havia assolit el Ple per recuperar els terrenys “és plenament vigent”. Amb tot, l’Ajuntament va anunciar que, si transcorreguts dos mesos la situació no havia millorat, faria una reclamació judicial per la via contenciosa administrativa. La decisió va comptar amb el suport de la resta de grups municipals.

UN PROJECTE QUE NO ARRENCA
El Centre de Formació Professional d’Automoció va ser inaugurat el 20 de març del 2015, després que les obres comencessin amb retard i s’allarguessin més del previst. El projecte, que va costar al voltant de 13 milions d’euros, havia d’acollir uns 12.000 alumnes i convertir-se en l’impuls de l’FP. Ara, quatre anys més tard, està pràcticament buit. Només s’hi fan, de manera puntual, alguns cursos del SOC que acullen un centenar o dos d’alumnes.

Segons informacions del diari ARA, un dels motius d’aquest retard és la manca d’acord entre els departaments implicats (Treball, Educació, Empresa i Presidència) sobre qui ha de gestionar el centre. En aquest sentit, en el darrer ple del Parlament, el conseller de Treball, Chakir El Homrani, va dir que el Govern estava “treballant en la licitació d’un operador únic que doni resposta a la gestió integral”.