L’home tenia un taller per convertir les armes en metralladores. Foto: CNP

La Policia Nacional ha detingut un home per tenir un arsenal d’armes de guerra i municions al seu domicili de Martorell. Els agents van intervenir a casa seva setze armes de foc, vuit llargues i vuit curtes, entre elles un fusell d’assalt. A més, també van trobar dispositius silenciadors, visors telescòpics i peces convertidores per transformar armes semiautomàtiques en automàtiques. Per fer aquesta tasca, l’arrestat havia habilitat un taller il·legal al mateix habitatge.

La investigació va començar a partir d’informacions de l’Europol que van permetre detectar que l’home, propietari de diverses llicències d’armes, havia comprat per internet dispositius per convertir-les en metralladores. D’aquesta manera, arribava a tenir armes que podien disparar fins a 1.100 cartutxos per minut. Així ho va anunciar la policia espanyola el dia 2 en un comunicat, on també va explicar que l’operació s’emmarcava en una estratègia de seguretat de la Unió Europea per evitar que el material de guerra acabi en mans de grups o persones relacionats amb el terrorisme o la delinqüència organitzada.

El detingut està acusat d’un delicte de dipòsit d’armes de guerra i municions. La investigació ha estat dirigida pel jutjat 1 de Martorell i realitzada per agents de la Comissaria General d’Informació, en col·laboració amb la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona.