Les làmines del llibre, exposades a la llibreria Núria. Foto: Twitter (@Papereria_Nuria)

Olesa de Montserrat va ser la població del Montserratí que més va viure el Sant Jordi del 23 de juliol. En aquest Dia del Llibre i la Rosa celebrat en ple estiu per recuperar la celebració que el coronavirus va esborrar, el talent local va tenir més importància que mai.

En aquest sentit, el llibre Descobrint Olesa, que ha estat el més venut al municipi durant els últims tres mesos, va ser un dels protagonistes indiscutibles de la diada: l’editor, els il·lustradors i el periodista que l’han fet possible van estar signant exemplars i làmines dels dibuixos a la llibreria Núria. El Sant Jordi d’estiu també va oferir dos espectacles familiars i un concert, així com el lliurament dels premis infantils i juvenils de conte i narració breu en català.

A banda d’Olesa, al llarg del dia també es van fer actes públics a Abrera, Sant Esteve Sesrovires i Collbató, mentre que a Martorell i Esparreguera l’activitat va quedar limitada a les llibreries, que s’hi van sumar amb paradetes i signatures en format reduït.