Vuit casos detectats a l’immoble van fer saltar les alarmes. Foto: Ajuntament

Una vuitantena de proves PCR fetes entre el veïnat de l’edifici de Can Vidal d’Esparreguera van permetre, a finals d’agost, descartar la sospita que el coronavirus s’estigués propagant en aquest immoble, situat a la cruïlla entre els carrers Barcelona i Font del Vidal.

Les alarmes van saltar quan es van detectar vuit positius de Covid-19 en quatre domicilis diferents d’aquest bloc de pisos, la meitat dels casos pertanyents a una mateixa família. Arran d’això, el passat dia 24, l’Ajuntament va anunciar que el Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi realitzaria tests a tota la comunitat de veïns per veure si s’havia originat un brot del virus a l’edifici.

Així, els dies 24 i 25 d’agost, un total de 79 veïns es van sotmetre a la prova PCR, dels quals només tres hi van donar positiu (el 3,8%). Amb aquests resultats, es va esvair la sospita de la propagació del coronavirus a l’edifici: “Els nous casos positius es considera que estan dins de la normalitat tenint en compte l’actual situació epidemiològica a Esparreguera, on des de l’inici de la pandèmia un 7,2% de les proves PCR realitzades confirmen casos positius”, van dir des de l’Ajuntament.

La propietat de l’immoble, per la seva banda, va encarregar la desinfecció de tots els espais comuns i va lliurar informació als residents sobre les mesures de prevenció de contagis tant en aquestes zones com als pisos. En aquest sentit, l’alcaldessa en funcions, Maria Vallejo, va destacar “l’eficaç col·laboració entre l’Ajuntament, la propietat de l’immoble, les autoritats sanitàries i el propi veïnat”.