Una sessió del Ple municipal d’Abrera. Foto: Ajuntament

El grup municipal Abrera En Comú va presentar, durant el Ple del 27 de setembre, una moció que exigia al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya complir i recollir una sèrie de principis i reivindicacions al PDUI (Pla Director Urbanístic d’Infraestructures) de la ròtula Martorell-Abrera. El grup que va fer la proposta va denunciar que “la Generalitat va plantejar el pla sense diàleg institucional i sense processos de participació ciutadana”, de manera que no es van tenir en compte les diferents necessitats reals dels municipis i dels seus ciutadans.

Entre les reclamacions de la moció, hi havia l’oposició al tram del cinturó Oest entre l’avinguda Ca n’Amat i la B-40; la necessitat de soterrar l’A-2 per garantir la millora ambiental i la integració urbana; la connexió entre els barris de Vilalba i el nucli urbà per a vianants i ciclistes; així com l’execució d’una variant de la C-55, que actualment divideix el terme municipal en dues parts.

La proposta va ser aprovada per unanimitat al Ple, afegint algunes esmenes tant de l’equip de govern com d’altres grups municipals. Així, el consistori va instar la Generalitat a atendre les seves reivindicacions i a obrir un diàleg amb els ajuntaments dels diversos municipis afectats.

OLESA, TAMBÉ
Abrera, però, no és l’única població perjudicada pel PDUI de la ròtula Martorell-Abrera que ha presentat al·legacions a la Generalitat. Durant aquest mes d’octubre, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha fet el mateix, amb l’objectiu d’adaptar algunes actuacions.