L’acte es va emetre a través d’Instagram i Facebook. Foto: Ajuntament

Olesa de Montserrat no ha volgut deixar la seva patrona, Santa Oliva, sense l’ofrena floral anual coincidint amb la celebració de la seva diada. Ahir, 10 de juny, un representant de cada entitat i partit polític locals es va acostar al Portal de Santa Oliva per deixar-hi un ram de flors, en un acte institucional que es va retransmetre en directe al Facebook de l’Ajuntament i al compte d’Instagram @joves.santaoliva.

Tot i l’aposta per mantenir viva la tradició malgrat tot, la cerimònia no va ser aliena a la pandèmia i les seves conseqüències. L’alcalde Miquel Riera, en el seu discurs, va tenir un record per a tots els olesans que han perdut la vida pel coronavirus i va anunciar que divendres s’instal·laran uns plafons a prop de l’Ajuntament perquè els veïns puguin expressar el seu condol.

MÉS ACTIVITATS VIRTUALS
A banda de l’ofrena floral, l’acte central de la festa de Santa Oliva, el municipi està gaudint aquests dies d’altres propostes telemàtiques que miren de substituir la celebració convencional. El vermut electrònic o els concerts virtuals en són exemples, així com la visita guiada al Portal de Santa Oliva a través de YouTube o el concurs del portal més ben engalanat, entre d’altres.

I, de fet, la cosa encara no s’ha acabat. Aquesta tarda a les set, hi haurà la segona entrega dels Concerts Joves Virtuals a l’Instagram de @joves.santaoliva, i demà es farà el Sopar de Veïns i Veïnes de Santa Oliva, però limitat només als residents d’aquest carrer i cadascú davant de casa seva.