La superfície del centre s’ampliarà en un 25% durant els pròxims 8 anys. Foto: Arxiu

L’alcalde de Sant Andreu, Enric Llorca, ha denunciat recentment les llistes d’espera de l’Hospital de Martorell. Segons el batlle, en els casos d’algunes especialitats, com traumatologia, l’espera pot arribar a l’any i mig, mentre que a oftalmologia o dermatologia pot ser d’entre 9 i 10 mesos.

Aquesta i altres problemàtiques s’haurien tractat a la reunió que van mantenir l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, i el mateix Enric Llorca a finals del mes passat. Sobre aquesta trobada, l’alcalde santandreuenc va afirmar públicament que havia demanat “mesures urgents” i que CatSalut s’havia compromès a buscar solucions per reduir les llistes d’espera. Tanmateix, des de l’Ajuntament de Martorell i el Departament de Salut no han donat detalls de la reunió.

Tot plegat arriba un mes després de la declaració institucional aprovada pel Ple municipal de Sant Andreu, en què es denunciava “la situació que viu actualment l’hospital amb llistes d’espera desmesurades”.

LES OBRES NO HAN COMENÇAT
Cal recordar que ara fa 10 mesos es va inaugurar el projecte de remodelació que ha de servir per ampliar la superfície de l’equipament en un 25%. L’ampliació té l’objectiu de millorar l’atenció a les 160.000 persones del Baix Llobregat Nord a les quals dona servei el centre.

Tot i això, el president del comitè d’empresa de l’Hospital de Martorell, Diego López, ha explicat a Línia Nord que les obres encara no han començat. La manca de finançament va obligar a posposar l’inici dels treballs, previst per a l’1 d’agost, i de moment no hi ha una nova data. “L’hospital està igual que fa 10 anys”, ha lamentat López, que també ha criticat que encara hi hagi un cartell anunciant l’ampliació a la façana de l’edifici.

Amb tot, tenint en compte que les obres tenen una durada estimada de 8 anys, es pot preveure que finalment no estaran enllestides el 2027.