El cantant Cris Juanico en una imatge d’arxiu. Foto: Gerard Vilà / ACN

La segona edició del festival In-Olesa arrencarà aquest dissabte, 20 de febrer, amb un concert del menorquí Cris Juanico. El cantant, que va ser un dels integrants i compositors del grup Ja t’ho diré, compartirà amb els olesans el seu darrer treball, Salpols (2020), i els acompanyarà en un viatge musical a Menorca. L’escenari de l’edició d’enguany serà l’Escorxador, que acollirà també l’actuació de Névoa el 20 de març.

L’In-Olesa es va crear l’any passat gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i el festival Barnasants. De fet, els concerts que es fan al municipi formen part de la programació del Barnasants i són els únics que s’ofereixen de manera gratuïta (això sí, cal reservar entrada prèviament a través de la plataforma Vivetix).

En una entrevista a l’emissora de ràdio local, el regidor de Cultura, Xavier Rota, ha destacat “l’aposta contundent” del festival barceloní per oferir concerts de qualitat fora de la ciutat, cosa que, segons ells, “passa poques vegades, ja que els promotors acostumen a programar a Barcelona”. “En canvi, Barnasants vol predicar la cançó d’autor arreu del territori, perquè arribi a tothom”, ha afegit. En defitinitva, Rota valora molt positivament la col·laboració amb aquest festival, “tant per la difusió i assessorament que fan com per la possibilitat de compartir programació”.