El servei s’ha instal·lat a l’edifici dels Safaretjos. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha posat en marxa un nou servei d’atenció integral (SAI) al col·lectiu LGTBI. Les funcions d’aquest SAI consisteixen a oferir assessorament, acompanyament i informació a les persones del col·lectiu, però també a les seves famílies i el seu entorn, així com a les entitats i els professionals d’aquest àmbit.

D’altra banda, el SAI contribuirà a combatre l’LGTBI-fòbia amb campanyes de sensibilització. En aquest sentit, tal com explica el consistori, “un dels objectius és donar resposta a situacions de discriminació per raó d’orientació afectivosexual, identitat o expressió de gènere”.

El SAI s’ha instal·lat a l’edifici Safaretjos (carrer Salvador Casas, número 3), on es farà atenció presencial els dimecres de tres a set de la tarda. Qui s’ha encarregat de la creació del servei ha estat el departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament.

Ara Ribas, responsable del SAI, ha detallat a Olesa Ràdio que un dels serveis que s’oferirà és la gestió del canvi de nom en la targeta sanitària de les persones trans. Pel que fa a la lluita contra la discriminació, Ribas opina que “cal incidir en l’àmbit educatiu” i, per això, considera de vital importància la creació de punts d’atenció com el que s’acaba d’estrenar a Olesa.