Tant l’autor com les víctimes estaven ingressats a l’àrea psiquiàtrica del Sagrat Cor. Foto: Germanes Hospitalàries

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 22 anys de presó un intern de l’àrea psiquiàtrica de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell per haver violat dos homes que també hi estaven ingressats. El condemnat –que pateix un trastorn mental lleuger amb impulsos associats a una parafília de tipus pedòfil– és reincident i ja va complir una condemna de dotze anys de presó per una altra agressió sexual. Una de les víctimes tenia 19 anys i estava incapacitat totalment, amb retard mental i psicosi, i l’altra tenia trastorn de la personalitat i autisme.

Els fets van passar entre agost i setembre de 2018, quan tots ells estaven ingressats al psiquiàtric martorellenc, segons publica l’ACN. El violador va col·locar un filferro al pany de la porta de la seva habitació perquè es quedés oberta a les nits i se’n pogués escapar per abusar de dos pacients, amenaçant-los de mort si ho explicaven. A més d’agredir-los i abusar-ne sexualment, també els va colpejar i va obligar el més jove a fer un escrit assegurant que ell havia consentit, cosa que el noi va fer per por.

La secció 6 de l’Audiència de Barcelona ha condemnat a presó l’autor dels fets per dos delictes d’agressió sexual, amenaces i lesions. També li ha imposat una ordre d’allunyament de mil metres, la prohibició de comunicació durant cinc anys i, un cop complerta la sentència, vuit anys de llibertat vigilada. A més, haurà d’indemnitzar amb 60.000 euros cadascuna de les víctimes. El tribunal estableix que l’Hospital Sagrat Cor de Martorell n’és responsable civil subsidiari, de manera que haurà d’assumir les indemnitzacions en cas d’impagament del condemnat.