La cantant Suu, un dels grans noms del programa. Foto: Gerard Vilà / ACN

Collbató ja té la mirada posada en la seva Festa Major, que ha aconseguit sobreviure a l’onada de suspensions que ha significat el coronavirus per al món de la cultura i l’oci. Quan falta poc més d’una setmana per al tret de sortida de l’edició d’enguany, l’Ajuntament ha presentat un programa que demostra que la seguretat no és incompatible amb l’ambició. Els collbatonins podran gaudir de cinc dies de celebració amb cares tan conegudes com la cantant Suu, el grup Doctor Prats o l’actriu i humorista Judit Martín, escollida pregonera de la festa.

Les activitats arrencaran el dia 16 amb una jornada dedicada a la gent gran, el col·lectiu més colpejat per la pandèmia. En primer lloc, se’ls farà un homenatge, que anirà seguit d’una obra de teatre i un concert d’havaneres. L’endemà, l’escriptora Núria Pradas presentarà el seu llibre Tota una vida per recordar, Premi Ramon Llull 2020. Divendres, dia 18, arribarà el pregó de Judit Martín i el concert de Suu, que ha estat la banda sonora de l’estiu a TV3.

Dissabte serà el dia de la cultura popular amb una versió reduïda de la Salnitrada, l’espectacle dels diables Salnitrats, que anirà seguit del concert de Doctor Prats. Diumenge, després de la missa de Sant Corneli, arribarà el torn dels més petits amb l’actuació de Xiula. La funció d’Impro Barcelona tancarà una edició atípica que promet.

Com no podia ser d’una altra manera, tots els actes estaran marcats per la pandèmia: tindran aforament reduït i el desinfectant i la mascareta seran obligatoris.