El centre només obre al matí i no compta amb cap metge. Foto: Aj. Sant Esteve

El Servei Català de la Salut (CatSalut) s’ha compromès a tornar a dotar de dos metges el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Sant Esteve Sesrovires, segons informa l’Ajuntament. El compromís, que es podria fer efectiu l’última setmana de setembre, ha arribat després que el consistori sesrovirenc hagi reclamat en nombroses ocasions recuperar el servei mèdic al municipi.

Des de l’esclat de la pandèmia i l’inici del confinament, el CAP només obre de dilluns a divendres de vuit del matí a tres de la tarda, i no compta amb cap metge. Fora d’aquest horari o per rebre atenció mèdica presencial, els veïns s’han de desplaçar a Masquefa (Anoia), Martorell o Sant Andreu de la Barca. El govern local alerta que aquesta situació, que ja fa sis mesos que dura, “està generant molt malestar entre la ciutadania”. “L’Ajuntament espera que el compromís sigui ferm i estarà amatent perquè es faci efectiu”, han dit des del consistori.

EL CAS DE PEDIATRIA
D’altra banda, ja fa temps que el CAP de Sant Esteve es va quedar sense servei de pediatria, una especialitat que va ser derivada al CAP de Masquefa. És per això que el consistori sesrovirenc ha assegurat que “se seguirà treballant per tal que es pugui recuperar l’atenció pediàtrica i evitar que els veïns i veïnes hagin de desplaçar-se fora del municipi per aquest servei”.