L’Hospital Sant Joan de Déu creixerà un 25%. Foto: Línia Nord

El projecte d’ampliació i remodelació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell ha començat aquest mes de març i finalitzarà, segons les previsions, d’aquí a uns 8 anys. Les obres, que es faran en el 90% de l’edifici, augmentaran la superfície de l’Hospital en un 25%. Tot plegat, amb l’objectiu de millorar el servei als 160.000 habitants de la població de referència del centre, així com les condicions laborals del personal que hi treballa.

A l’acte de presentació del projecte, que es va fer el dia 14, el director-gerent de l’Hospital, Manuel Álvarez, va detallar les actuacions concretes que es duran a terme. Entre les més destacades, hi ha l’ampliació del servei d’urgències, que comptarà amb 49 boxs nous, i l’increment del nombre de llits d’hospitalització, que passarà dels 127 actuals a 149. També es crearan 56 punts d’atenció ambulatòria més i entrarà en funcionament una nova sala d’operacions.

L’execució de les obres està dividida en tres fases. La primera, la fase 0, és la que ja està en marxa, i afecta l’àrea ambulatòria i els vestidors del personal. La fase 1 és la que contempla l’ampliació de l’àrea d’urgències, la quirúrgica i la de farmàcia. Per últim, la fase 2 se centra en la creació del nou edifici ambulatori, així com l’hospitalització i els serveis de suport.

El projecte de remodelació compta amb un pressupost que oscil·la entre els 18 i els 20 milions d’euros. Es tracta d’una actuació pensada per respondre a les necessitats de la població dels 14 municipis que formen l’àrea de referència de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.