Com cada any quan s’acosta Sant Joan, Olesa de Montserrat escalfa motors per a la seva Festa Major, que se celebrarà del 21 al 25 de juny. Amb més d’una trentena d’activitats, el programa d’enguany s’adapta a tots els gustos i edats.

Dins de la Festa Major, hi ha diverses festes més petites: la Festa Jove DJ, la Festa de la Llum, la Festa Major Infantil i la Festa de la Música. De fet, la música tindrà una presència important els cinc dies de celebració. Destaca l’actuació de Buhos, el dissabte 22, i el Concert en veu de dona, que es farà el dilluns 24.

La cultura popular és un altre element imprescindible en aquesta festivitat. El dia central en aquest sentit serà el 22, amb la Trobada Bastonera al matí i la 40a Trobada de Gegants a la tarda. A més, entre una i l’altra hi haurà el Ball de Gralles.

ABRERA JA ÉS A TOCAR
Per la seva banda, Abrera ja és a punt de viure el moment més important del seu calendari festiu. Del 28 al 30 de juny, el municipi celebrarà una nova edició de la Festa Major, que arriba amb un programa ple d’activitats per a tots els públics.

De fet, hi ha activitats programades a partir del dia 25, com ara diversos tallers o el concert de l’Escola Municipal de Música. Però la festa grossa començarà amb el pregó de l’actriu i humorista Judit Martín, el dia 28 a les 22.00 hores, que anirà seguit del correfoc i l’espectacle pirotècnic. Quant a l’oci nocturn, hi haurà dues opcions: la Festa Major Jove, a Can Morral, o el Ball de Nit, a l’escenari Casals.

Del dia 29 destaca la cercavila tradicional i els espectacles nocturns: la Festa Revival i l’actuació de Big Friday. Finalment, el dia 30 al migdia tindrà lloc la Diada Castellera, mentre que a la tarda hi haurà la Gran Festa de l’Escuma. A més, el pati de l’escola Ernest Lluch comptarà cada dia amb una activitat per a persones amb diversitat funcional.