El GIC i JxC, satisfets amb el pacte de govern, assenyalen la dificultat d’haver governat en minoria. El PSC, a l’oposició, creu que el govern ha suspès en la gestió i no ha assolit els seus compromisos.

Gemma Rodríguez (PSC)

“El govern no ha complert els compromisos
que va establir amb la ciutadania”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Amb un suspens. Un 3. No ha complert els compromisos que va establir amb la ciutadania.

Si el maig és alcaldessa, quina serà la primera decisió que prendrà?
Impulsarem tres accions importants basades en el diàleg i la cohesió d’equip. En primer lloc, em reuniré amb el personal municipal per tornar a generar il·lusió i diàleg. Per altra banda, convocaré la comissió d’entitats de Collbató, motor principal de la vida social del municipi. I, per últim, oferiré als partits polítics municipals un espai de diàleg constant.

Què cal fer per millorar Collbató?
Cal fer-lo créixer per tal que la ciutadania s’hi senti a gust, integrada i participativa. És imprescindible l’arranjament de barris i carrers i la bona adequació de zones esportives. Però, això sí, escoltant sempre les necessitats i propostes de tots els veïns i veïnes, sense oblidar el sector més jove.

Es plantegen pactar amb altres formacions si és necessari per governar?
Per descomptat. Governar és liderar. Excloure no és una bona estratègia. Tots hem de facilitar que així sigui.

 

Josep Estradé (GIC)

“Estic molt satisfet d’haver pogut tirar endavant
el vell somni del Parc Rural de Montserrat”

Quina valoració fa d’aquest mandat?
En general, molt positiva, malgrat algunes dificultats provocades per la pèrdua de la majoria al cap de poc de començar la legislatura. Personalment, estic molt satisfet d’haver pogut tirar endavant el vell somni del Parc Rural del Montserrat.

Quines propostes han quedat pendents?
El fet d’haver governat en minoria ha alentit algunes de les accions del nostre programa de govern, com l’aprovació definitiva del POUM, així com algunes inversions. Aquestes accions seran eixos cabdals de la pròxima legislatura.

Per què han decidit presentar-se amb ERC?
Ha estat el fruit de quatre anys de govern en què s’ha fet palès la bona sintonia, la generositat i la cooperació mútua entre ERC i el GIC. Pensem que junts serem més forts per servir millor al poble.

Es plantegen pactar amb altres formacions si és necessari per governar?
Sempre estem oberts a establir acords amb altres formacions arrelades al poble i amb les quals tinguem objectius compartits en la manera d’entendre’l, així com coincidències amb el nostre objectiu d’assolir un estat propi.

 

Teresa Casanovas (JxCat)

“Quan el govern va quedar en minoria, vam haver de
buscar noves fórmules d’acords i endarrerir alguns projectes”

Quina valoració fa d’aquest mandat?
Ha estat un mandat interessant, amb nous companys de viatge, molts reptes i algun ensurt. La sortida d’un regidor del GIC de l’equip de govern va deixar l’executiu en minoria. Va ser una situació difícil de gestionar, que ens va obligar a trobar noves fórmules d’acords i, en alguns casos, a endarrerir alguns projectes.

Quines propostes han quedat pendents?
Per citar-ne algunes, diria que ha quedat pendent disposar del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), crear un conveni que faci possible una sala polivalent digne per a arts escèniques, o bé el nou museu.

Ha funcionat bé el pacte de govern amb ERC i el GIC?
En el seu conjunt, considero que sí que ha funcionat bé. Tot i això, com és sabut, hem tingut algun fet de difícil gestió, com el tema de la sortida d’un regidor, que ja he esmentat abans i que va ser una situació complicada.

Es plantegen repetir-lo si torna a ser necessari per governar?
Tot dependrà del nostre resultat electoral, així com del resultat que assoleixin les altres forces i de les coincidències en els nostres respectius programes electorals.