Camino, que pren el relleu d’Almirall, lloa la tasca del govern durant aquesta legislatura. L’oposició, crítica amb l’equip de govern, assenyala la manca de proximitat amb la ciutadania.

 

Adrià Camino (Endavant)

“L’equip de govern ha rebaixat el deute de l’Ajuntament en més
d’un 60% i ha realitzat accions destinades a la transparència”

Quina valoració fa d’aquest mandat?
Fa quatre anys, els castellvinencs i les castellvinenques havien de decidir si continuar amb el model que ens havia governat els últims 12 anys o fer un pas endavant cap a un nou model a l’altura del segle XXI. Tot i que no s’ha pogut fer el pas d’una manera definitiva i contundent, ja que hi havia un deute de més d’un milió d’euros, s’ha treballat molt per deixar l’Ajuntament en les condicions idònies per seguir avançant. L’equip de govern ha rebaixat el deute de l’Ajuntament en més d’un 60%, ha realitzat 9 accions concretes destinades a la transparència, la revisió de comptes i la participació ciutadana, ha dut a terme millores en tots els barris, ha portat a l’escola un professor natiu d’anglès i ha municipalitzat l’aigua del barri del Taió, entre altres moltes coses.

Què l’ha motivat a prendre el relleu com a cap de llista de l’actual alcalde, Joan Carles Almirall?
En certa manera, m’he vist responsable d’agafar el relleu d’en Joan Carles. Soc politòleg i, encara que mai m’havia plantejat ser polític, les circumstàncies m’han dut a fer aquest pas endavant. En aquests quatre anys que estan per venir s’hauran de prendre decisions molt importants que afectaran el futur del municipi. S’hauran de valorar i estudiar totes i cadascuna de les opcions, d’una manera professional i experta. En el passat, la mala presa de decisions va portar a l’endeutament del municipi. Ara que està sanejat, no podem tornar enrere. Ens hi juguem molt, Castellví s’hi juga moltíssim.

A Castellví, ERC ha guanyat les eleccions generals i JxCAT ha quedat en cinquè lloc. Creu que es poden repetir uns resultats similars a les municipals?
A les eleccions municipals, els veïns no acostumen a votar en clau nacional o en l’eix esquerra-dreta. El nostre equip aporta coneixements, expertesa, experiència i professionalitat. Hem demostrat que sabem governar i tenim un projecte de futur molt sòlid per a Castellví. Crec que els veïns valoraran la feina ben feta d’aquests últims quatre anys.

Quin impacte creu que pot tenir el judici del Procés en les eleccions del 26 de maig?
El temps que estem vivint requereix que la gent participi i expressi les seves opinions. Crec que els veïns són molt conscients d’aquest moment transcendental. Ja vam veure aquest efecte amb un augment de la participació el 28-A.

 

Vicky Castellanos (Junts)

“Aquests quatre anys han estat una oportunitat perduda
perquè no s’han afrontat els grans reptes que té Castellví”

De l’1 al 10, com valora la gestió de l’equip de govern durant aquest mandat?
Correspondrà als castellvinencs i castellvinenques posar nota a la gestió el dia de les eleccions. La pregunta que hem de fer-nos tots plegats és: Castellví està millor avui que fa quatre anys? En termes de benestar i de seguretat, d’un espai públic cuidat, de qualitat de vida… Des de Junts per Castellví creiem que, en aquest sentit, aquests quatre anys han estat una oportunitat perduda perquè no s’han afrontat els grans reptes que té Castellví. A més a més, en un poble com el nostre és important governar des de la proximitat i en contacte amb els veïns i veïnes, i això molta gent ho ha trobat a faltar.

Si després del maig governa, quina creu que ha de ser la primera decisió a prendre?
Per als castellvinencs i castellvinenques, una de les preocupacions més importants a dia d’avui és la seguretat. Han augmentat els robatoris a les urbanitzacions i molta gent percep, amb raó, una sensació d’inseguretat que cal resoldre el més aviat possible. Aquesta ha de ser una prioritat per a l’Ajuntament, i si governem ens hi posarem des del primer dia. Tenim intenció de desenvolupar un conveni per reforçar els nostres vigilants amb cossos de policia de municipis veïns. Això implicaria una resposta policial més ràpida a les urbanitzacions i més efectius al carrer. També s’estudiarà augmentar la plantilla de guàrdies municipals. L’opció més eficaç serà la que es dugui a terme.

A Castellví, ERC ha guanyat les eleccions generals i el PSC ha quedat en segon lloc. Creu que es poden repetir uns resultats similars a les municipals?
La gent acostuma a votar diferent depenent de les eleccions en què es trobi. En unes municipals el que importa és el projecte i l’equip que el lidera. De fet, nosaltres aconseguim millors resultats a les municipals que a altres eleccions, i això és perquè els nostres veïns i veïnes ens donen la confiança pels nostres valors i pel nostre projecte.

Quin impacte creu que pot tenir el judici del Procés en les eleccions del 26 de maig?
Probablement no hi hagi sentència abans de les eleccions, per tant és difícil valorar-ho. De totes maneres, crec que el que està en joc el 26 de maig és quin projecte volem per al nostre poble. Nosaltres ho tenim clar, per això el nostre programa gira entorn a 3 eixos prioritaris: el benestar de les persones, la sostenibilitat i la millora de l’espai públic.

 

Joan Carles Ventura (Fem Poble)

“Hi ha hagut una falta de lleialtat política, incorporant un
trànsfuga a l’equip de govern, i s’ha menystingut l’oposició”

De l’1 al 10, com valora la gestió de l’equip de govern durant aquest mandat?
Mes enllà de la gestió econòmica que ha reduït el deute de l’Ajuntament, la valoració de la tasca de govern és d’un 5. Hi ha hagut una falta de lleialtat política incorporant un trànsfuga a l’equip de govern i s’ha menystingut l’oposició en la presa de decisions importants, desaprofitant així les aportacions que les podien enriquir. L’absència reiterada dels integrants de l’equip de govern en les diferents activitats del municipi i el poc compromís demostrat amb els assumptes de país que hem viscut durant aquests 4 anys són alguns dels motius per fer aquesta valoració.

Si després del maig governa, quina creu que ha de ser la primera decisió a prendre?
Després d’aquests 4 anys de legislatura, una de les principals coses que he après és la importància d’escoltar les propostes dels veïns i veïnes i dels diferents grups polítics representats a l’Ajuntament. Una de les primeres decisions que tiraríem endavant seria establir canals directes de comunicació entre totes les parts. Apropar la institució a la població, aconseguint la màxima participació en la presa de decisions i que tots els castellvinecs i totes les castellvinenques se’n sentin part és l’ objectiu.

A Castellví, ERC ha obtingut una victòria clara a les eleccions generals. Creu que es poden repetir uns resultats similars a les municipals?
Estem molt satisfets i satisfetes dels resultats de les eleccions generals, sobretot pel que representen en els moments que estem vivint. ERC a Castellví sempre ha tingut molt bons resultats en eleccions generals i europees. A nivell municipal, la candidatura d’ERC es va presentar per primera vegada la passada legislatura amb la marca FEM POBLE AM i vam obtenir 2 representants. Amb l’equip que som i el projecte que presentem, estem convençuts que ara mateix som la millor opció de futur per a Castellví de Rosanes i el pròxim 26 de maig podem millorar resultats.

Quin impacte creu que pot tenir el judici del Procés en les eleccions del 26 de maig?
La vulneració de drets que estem patint ha de tenir resposta a les pròximes eleccions municipals de la mateixa manera que a les generals. Aconseguir una majoria d’ajuntaments republicans és la clau per avançar en la construcció del nou país que volem, just i lliure i al servei de les persones. Aquest és el nostre objectiu i compromís.