El consistori destinarà 10.000 euros a fer front a la crisi. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Castellví ha decidit destinar 10.000 euros del pressupost municipal, inicialment previstos per a festes, a crear noves línies d’ajudes per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. Per ara, el consistori està recollint informació sobre l’impacte de l’emergència sanitària en l’economia local per dissenyar i aplicar aquests ajuts, que s’adreçaran als col·lectius que hagin vist afectada la seva activitat laboral durant la pandèmia.

Aquesta mesura ha arribat un mes després que l’Ajuntament anunciés la suspensió de la Festa Major de Sant Isidre, que s’havia de celebrar l’últim cap de setmana de maig, i la concentració dels esforços en la festa de Sant Miquel, que tindrà lloc a finals de setembre. En aquest sentit, està previst que, al llarg del mes de juny, l’àrea de Cultura convoqui la Comissió de festes.

INJECCIÓ ALS SERVEIS SOCIALS
Seguint en la línia de fer front a la crisi econòmica derivada de la Covid-19, l’Ajuntament ha avançat que augmentarà la partida dels Serveis Socials a través del superàvit de l’any passat, “en previsió que en les pròximes setmanes o mesos s’incrementin” els casos de castellvinencs afectats per aquest motiu.

Així, el consistori preveu oferir als veïns que ho necessitin suport “per al pagament de subministraments bàsics, alimentació i altres béns i serveis essencials” i, en definitiva, cobrir “moltes de les urgències de tipus socioeconòmic que podrien presentar-se en l’àmbit domèstic i familiar”, tal com han informat en un comunicat.