L’equipament va tancar a l’inici de la pandèmia i encara no ha obert. Foto: Ajuntament

El Ple municipal de Castellví de Rosanes ha aprovat una moció per demanar al Departament de Salut de la Generalitat que estudiï la reobertura del consultori mèdic local. Aquest equipament va tancar a l’inici de la pandèmia en el marc de la reordenació de l’atenció primària que va fer la conselleria, de manera que els castellvinencs s’han de desplaçar a Masquefa, Gelida, Martorell o Sant Andreu de la Barca, en funció del dia i l’hora en què necessitin rebre atenció presencial.

Durant la sessió plenària, l’alcalde Adrià Camino va alertar que, segons la informació de què disposa l’Ajuntament, la reobertura no es contempla fins a la tardor. Camino es va mostrar preocupat per la possibilitat que s’acabi fixant com a CAP de referència per a Castellví el de Masquefa, situat a una distància “d’entre 20 i 30 minuts en cotxe” des del municipi.

“Les circumstàncies ens demanen ser prudents i coherents”, diu el text de la moció aprovada, que alhora insta a Salut a plantejar-se la reobertura del servei. El govern municipal ha demanat una reunió amb els responsables del departament a la zona per fer-los arribar aquesta petició, i ha convocat també el grup de l’oposició, Fem Poble-ERC, a participar-hi.

En aquest sentit, la portaveu dels republicans, la regidora Anna Gil, va demanar prudència i va afirmar que un diputat del seu partit els havia dit que s’estava treballant per trobar la manera de reobrir els CAPs locals.