La Unitat Militar d’Emergències desinfectant la residència Santa Oliva. Foto: Ajuntament

Les residències d’avis d’Olesa de Montserrat estan patint amb força la crisi del coronavirus, però ara sembla que la situació comença a calmar-se: en els darrers dies no s’han detectat casos nous a cap d’aquests centres, segons la darrera actualització de les dades que ha fet l’Ajuntament.

Fins ara, s’han hagut de derivar als hospitals de Martorell divuit interns de la residència Santa Oliva i quatre de la residència Sant Agustí que havien donat positiu en coronavirus. D’aquests, n’han mort catorze: dotze de Santa Oliva i dos de Sant Agustí. La resta continua en estat molt greu, segons ha informat el consistori.

Actualment, a Santa Oliva hi ha un total de 88 interns, “amb una edat mitjana de 85 anys, amb patologies diverses i molts dels quals amb una alta dependència”, tal com la gerència del centre ha fet arribar a l’Ajuntament. Pel que fa a la plantilla, formada per 69 treballadors, hi ha 28 persones que han agafat la baixa laboral per motius diferents, que ni el consistori ni el centre han especificat. Aquesta manca de personal va fer que el govern municipal fes una crida als professionals especialitzats en la tercera edat, que s’ha traduït en la incorporació de dos treballadors. A més, està previst que avui s’incorporin tres professionals derivats per la Generalitat.