L’Àngel i la Patricia, quan han sabut que el desnonament s’aturava. Foto: A.U.

La Patricia i l’Àngel ja respiren una mica més tranquils: aquest matí ha quedat suspès de forma temporal el desnonament que hauria deixat al carrer aquesta família olesana amb tres fills petits. Tot i que el desallotjament només s’ha ajornat un mes, fins al 27 de maig, està previst que la Mesa d’emergències de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya els ofereixi una alternativa abans, el dia 12.

Una vintena de persones s’han concentrat aquest dijous a les deu del matí al número 58 del carrer Almeria d’Olesa de Montserrat. Allà, esperaven l’arribada de la comitiva judicial junt amb l’Àngel, la Patricia i la seva filla de vuit mesos, mentre que els seus altres fills –de tres i vuit anys– eren a l’escola.

De fet, l’Àngel té un fill més, d’una altra relació, a qui també passa la pensió corresponent. Amb aquesta situació, es va quedar a l’atur ara fa més d’un any, arran de la pandèmia. Ell i la Patricia, també sense feina, no van poder seguir pagant el lloguer del pis on encara viuen, propietat d’un particular. Els únics ingressos amb què compten són els 600 euros de la renda garantida i els 400 del subsidi que cobra l’Àngel, que fins fa poc només rebia aquesta segona paga. Així, se’ls fa inviable pagar un lloguer de 525 euros –abans era de 350, però el propietari el va apujar fa dos anys– i les despeses d’una família nombrosa com la seva.

Els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Olesa han acompanyat la família durant aquest últim any i també avui, ja que el regidor d’aquesta àrea, Jordi Martínez, ha estat present al carrer Almeria i ha parlat amb la comitiva judicial. Tot i que, fins ara, ni els llogaters ni l’Ajuntament havien arribat a cap acord amb el propietari del pis, avui ha acceptat una moratòria d’un mes. El fet que la Mesa d’emergències tingui previst tractar el cas de l’Àngel i la Patricia el 12 de maig ha estat clau per aconseguir aquesta pròrroga.