La Guàrdia Civil va col·laborar en l’habilitació de l’hospital al poliesportiu municipal. Foto: Ajuntament

La denúncia contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, per haver rebutjat l’hospital de campanya del poliesportiu de Sant Andreu de la Barca ha quedat arxivada. El jutjat d’instrucció número 5 de Martorell ha acordat el sobreseïment lliure de la investigació aquest dijous, segons ha informat l’ACN. La jutgessa ha conclòs que l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, el centre de referència al Montserratí, no ha deixat d’atendre cap pacient i, quan ha estat necessari, n’ha derivat a altres equipaments.

La investigació es va obrir ara fa un mes, quan un particular va denunciar Torra i Vergés per homicidi per imprudència greu, però finalment la magistrada no ha vist cap indici de delicte. El Departament de Salut no va autoritzar ni denegar l’habilitació de l’hospital de campanya al pavelló (com tampoc de l’hotel Bristol com a hotel medicalitzat), però va habilitar l’Hospital Sagrat Cor i l’Hotel Ciutat de Martorell per atendre malalts de coronavirus. A més, també comptava amb els hotels Manel (Martorell) i Les Torres (Sant Esteve Sesrovires) per si es requerien més espais.

L’Ajuntament de Sant Andreu, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil i l’ONG Médicos Sin Fronteras, va muntar tant l’hospital del pavelló com l’hotel medicalitzat a finals de març. A hores d’ara, cap dels dos equipaments s’ha arribat a fer servir i, de fet, l’hotel s’ha desmuntat avui, en un acte en què l’alcalde ha aprofitat per declarar persona non grata la consellera Vergés i altres responsables de Salut.