Continuen oberts tres casos contra professors de l’institut. Foto: Arxiu

Un jutge de Martorell ha arxivat una altra denúncia contra docents de l’institut El Palau per presumpta humiliació a fills de Guàrdies Civils. És el sisè cas que ha quedat arxivat, però encara n’hi ha tres d’oberts.

Segons informacions de l’ACN, la denúncia es va interposar arran de la queixa d’un alumne que assegurava que, durant l’assemblea prèvia a una vaga d’estudiants, un docent havia demanat que els fills de Guàrdies Civils aixequessin la mà. Finalment, el jutge ha descartat la investigació d’aquests fets per les incoherències en el relat de l’alumne. És el mateix que va passar, ara fa un any, amb les altres cinc denúncies interposades contra professors del centre que, l’endemà de l’1-O, van parlar del referèndum d’autodeterminació a classe.

JUCIL CRITICA LA DECISIÓ
L’associació Justicia para la Guardia Civil (Jucil) va lamentar la decisió del jutge durant la seva presentació a Sant Andreu de la Barca, el passat dia 24. “Sembla que els nens s’ho inventin i menteixin, quan en realitat ho van patir”, va criticar la portaveu provincial a Barcelona, Lleida i Girona, Milagros Cívico, en declaracions a l’ACN.

Tot i queixar-se de la situació, els membres de Jucil van reconèixer al mateix mitjà que les mostres de menyspreu a les famílies de Guàrdies Civils han “baixat d’intensitat” durant l’últim any.