Concert de Chicuelo a Abrera. Foto: Marina Ransanz / Ajuntament

Abrera es troba immersa aquesta tardor en el Cicle de Flamenc, una iniciativa pionera al municipi organitzada per l’Ajuntament i el Taller de Músics. El segon concert programat en el marc d’aquesta proposta és el de María José Llergo, que arriba aquest divendres 8 de novembre a l’Auditori del Centre Polivalent, escenari del cicle.

Llergo és una cantaora cordovesa establerta a Barcelona que, amb només 25 anys, s’ha convertit en una de les grans veus de la nova generació del flamenc que encapçala Rosalía. L’andalusa s’ha fet coneguda amb temes propis com Niña de las dunas, Ya se sabe la Luna i Nana del Mediterráneo, i aviat publicarà un àlbum amb la discogràfica Sony Music.

Després d’aquesta actuació, caldrà esperar fins al 5 de desembre per veure el tercer i últim concert del cicle. Serà el del grup Los Aurora, format pel cantaor Pere Martínez, el pianista Max Villavecchia, el baixista Javi Garrabella i el bateria Joan Carles Marí. Tots quatre es van formar al Taller de Músics i actuen acompanyats pel ball de José Manuel Álvarez.

ESTRENA EXITOSA
El Cicle de Flamenc d’Abrera es va estrenar el 18 d’octubre amb èxit de participació gràcies al concert de Juan Gómez ‘Chicuelo’. Aquest guitarrista i compositor català va guanyar el premi Goya a la millor cançó original l’any 2013 amb No te puedo encontrar, cançó de la pel·lícula Blancanieves. A més, ha anat de gira arreu del món amb artistes com Miguel Poveda.