Escena ‘Multiplicació dels pans i els peixos’. Foto: La Passió d’Esparreguera

La Passió d’Esparreguera ha iniciat la temporada 2019, que comptarà amb nou representacions en total. El dia 10 es va fer la primera funció i les següents es faran els dies 17 i 23 d’aquest mes; el 7, 13, 19 i 28 d’abril, i l’1 i el 5 de maig.

El projecte de direcció actual, a càrrec de Vicky Martínez, es consolida enguany amb l’aposta per unificar les escenes de la ‘Resurrecció’ i la ‘Glòria’. L’objectiu és augmentar la contundència i el simbolisme del final de l’espectacle. La ‘Multiplicació dels pans i els peixos’ també ha estat renovada: ara es presenta com un retaule de quatre quadres plàstics. Tant en aquesta escena com en la resta de l’espectacle, s’ha reforçat el protagonisme de la massa coral. Altrament, el vestuari de Jesús i el so i les llums de l’obra han estat actualitzats i millorats.

Pel que fa al repartiment, la novetat principal és que Manel Llopart (que va fer de Jesús durant 17 anys) s’estrena com a Pere. A més, Gerard Bidegain, antic Pere, interpreta l’Abdaró; Anna Mestre representa la Clàudia per primer cop i Susanna Guzman es posa en la pell de la mare leprosa. D’altra banda, el cartell d’aquest any ha estat elaborat per Olivier Grau, que ja l’havia fet en ocasions anteriors.

Una altra novetat és que la Passió esparreguerina s’ha sumat al programa Apropa Cultura, que col·labora amb entitats i centres de serveis socials per acostar l’art a persones que es troben en risc d’exclusió social.

Tot plegat en un any en què el Teatre de La Passió d’Esparreguera celebra els seus 50 anys d’història. La festa d’aniversari es va fer el 23 de febrer.