El casal va començar el 29 de juny i durarà tot el juliol. Foto: Ajuntament

El casal d’estiu de Castellví es va posar en marxa fa una setmana amb l’objectiu que els nens i nenes d’entre 3 i 13 anys visquin unes vacances dignes de l’esforç que van fer durant el confinament. Es tracta, això sí, d’una edició estranya del casal. Els participants s’han dividit en grups per entrar de forma esglaonada i evitar aglomeracions, les activitats es fan mantenint la distància interpersonal i la higiene de mans és protagonista.

Per garantir l’accés de tots els infants a un lleure merescut, l’Ajuntament ha abaixat el preu de les inscripcions respecte a anys anteriors. En la mateixa línia, per adaptar-se a les necessitats de les famílies, s’ha ofert la possibilitat d’inscriure el fill o filla només durant una setmana, i no durant tot el mes de juliol. Cada setmana hi haurà un tema principal (el de la primera va ser el món dels pirates), de manera que, si un infant només assisteix al casal durant una setmana, gaudirà d’un programa d’activitats complet.

ELS CASALS DEL MONTSERRATÍ
Altres municipis del Montserratí també han posat en marxa les seves propostes de lleure infantil estiuenques. És el cas de Martorell, que amb el casal d’estiu i l’escola esportiva suma 229 inscrits, o de Sant Andreu, que compta amb 280 infants al seu casal d’estiu, xifres molt elevades comparades amb la seixantena de criatures apuntades al casal de Castellví. Sigui com sigui, a totes les poblacions s’han de seguir estrictament els protocols per prevenir contagis de coronavirus, motiu pel qual els monitors han hagut de rebre una formació específica abans de començar.