El projecte d’ampliació es va presentar el març passat. Foto: Arxiu

L’Ajuntament concedirà a la Fundació Privada Hospital Sant Joan de Déu una bonificació fiscal del 95% per fer les obres d’ampliació i millora de l’equipament sanitari. Així es va aprovar en la sessió plenària del 16 de setembre, amb els vots favorables de Junts per Martorell, PSC i Ciutadans, i les abstencions de Movem i ERC.

Tal com va explicar el fins ara regidor de Serveis Urbans i Via Pública, Lluís Esteve, la reforma de l’hospital martorellenc es considera “d’interès especial per al municipi”, fet que dona al consistori la possibilitat de concedir aquesta bonificació sobre l’impost de construccions, instal·lacions i obres.

Pel que fa a l’oposició, tots els partits van coincidir amb el govern a l’hora de valorar la importància de l’actuació. A banda, van voler saber la data d’inici de l’execució de les dues fases d’obres a bonificar, una qüestió que el govern no els va poder resoldre. Això sí, Esteve va assegurar que començaran quan les entitats bancàries garanteixin el 100% del finançament.

Aquesta incògnita va ser un dels motius de l’abstenció de Movem, però també el fet que qui gestiona l’hospital és una fundació privada i temen que es pugui donar un cas de “privatització encoberta del servei de sanitat”. Des d’ERC, en canvi, es va recordar que el seu programa proposava construir un nou hospital, i no només ampliar l’actual.

ESTEVE RENUNCIA AL CÀRREC
En la mateixa sessió, el regidor Lluís Esteve va renunciar al seu càrrec després de 24 anys en el món de la política local.