El consistori continuarà demanant tests a Salut. Foto: Ajuntament

Tot i que el nombre de pacients amb coronavirus ingressats als hospitals de Martorell continua baixant, cada cop hi ha més casos positius de veïns del municipi que estan passant el virus a casa seva. Segons les darreres dades que ha compartit l’alcalde Xavier Fonollosa, són 228 els martorellencs “confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu”, mentre que, en total, hi ha 240 habitants infectats. Aquesta aparent paradoxa és fruit de l’increment de tests PCR: ja se n’han fet 898 a Martorell, segons el Departament de Salut de la Generalitat.

“No han crescut els casos”, va matisar l’alcalde en un missatge publicat ahir al vespre, “cada dia se’n diagnostiquen més perquè des d’atenció primària es fan moltes més proves PCR”, va afegir. A més, va detallar que, dels nous casos detectats, la majoria són asimptomàtics o lleus, de manera que va valorar positivament la nova situació i va assegurar que continuaria demanant més tests a Salut.

ESTABILITAT ALS HOSPITALS
En paral·lel, a l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha actualment 25 casos confirmats de Covid-19 (17 són personal sanitari i 8 són pacients) i 16 persones aïllades pendents del resultat de la prova. Al Sagrat Cor hi ha 38 infectats i només dos a l’Hotel Salut. Sumant aquestes xifres als 228 contagiats que es troben a casa seva, el total de positius confirmats s’eleva a 293 (53 dels quals de fora de Martorell).