Camino rep la vara d’alcalde de mans d’Almirall. Foto: Ajuntament

Adrià Camino ja és el nou alcalde de Castellví de Rosanes. El candidat d’Endavant (JxCAT), formació guanyadora de les eleccions del 26 de maig, va prendre possessió del càrrec el dia 15, l’endemà d’haver signat un acord de govern amb Junts per Castellví (PSC).

Al ple d’investidura, Camino va aconseguir set vots, la suma dels quatre regidors del seu partit i de les tres regidores socialistes, ja que Vicky Castellanos, de Junts, no va presentar candidatura. Per la seva banda, Joan Carles Ventura, l’alcaldable de Fem Poble (ERC), només va rebre dos vots.

Així doncs, l’ara exalcalde Joan Carles Almirall, que ha passat a ser regidor, va atorgar la vara de batlle a Camino, el seu successor a Endavant (abans, PDeCAT) i a l’Ajuntament. Amb tot, durant la legislatura 2019-2023, Endavant i Junts integraran el govern municipal, mentre que els dos regidors de Fem Poble Castellví romandran a l’oposició.

UN ACORD SORPRENENT
En altres municipis, o en clau nacional, un acord de govern entre JxCAT i PSC seria impensable. A Castellví, però, tots dos partits treballaran plegats durant els pròxims quatre anys.

En un comunicat emès el dia 14 per anunciar l’acord, el grup socialista va assegurar que el pacte prioritzava “l’interès de Castellví més enllà d’altres qüestions que no haurien d’influir en la política municipal”.

En aquest sentit, els nous socis del govern municipal s’han compromès a garantir “la neutralitat de les institucions i els edificis públics”.