L’alcalde de Collbató, Miquel Solà. Foto: Arxiu

El jutjat d’instrucció número 2 de Martorell ha admès a tràmit la querella que la Fiscalia va interposar contra l’alcalde de Collbató, Miquel Solà, pel referèndum de l’1 d’Octubre. El jutge ha obert diligències contra el batlle i està pendent de citar-lo a declarar com a investigat.

En declaracions a Línia Nord, Solà ha assegurat que es va assabentar de la notícia a través dels mitjans de comunicació i que, de moment, no ha rebut cap notificació judicial, però que té “la consciència molt tranquil·la”. Tanmateix, reconeix que tot plegat l’afecta en la mesura que el distreu, ja que ell vol centrar-se “en temes del poble”. Sigui com sigui, afirma que ha rebut el suport de veïns i veïnes, fins i tot d’aquells que no comparteixen la seva ideologia.

El de Collbató és un dels sis alcaldes contra els quals la Fiscalia s’ha querellat arran dels fets de l’1-O. Els acusen d’haver facilitat la celebració del referèndum d’autodeterminació a les seves respectives poblacions. Mentre que a altres partits judicials, com el de la Bisbal d’Empordà, la jutgessa ha decidit el sobreseïment de la causa, un jutge de Martorell ha acceptat la querella contra Solà.

Cal recordar que, en un primer moment, la llista de batlles investigats per l’1-O incloïa un total de 712 noms. D’aquests, només una setantena van ser citats a declarar i, recentment, la Fiscalia s’ha querellat contra mitja dotzena d’alcaldes.