El Ple municipal ha acordat la seva expulsió del cos. Foto: Ajuntament

El Ple d’Esparreguera ha acordat per unanimitat acomiadar l’agent de la policia local que va protagonitzar una polèmica l’estiu passat, quan es van difondre imatges seves fent un ús indegut de l’arma i altres vídeos gravats per ella mateixa mentre estava de servei. En el vídeo que va aixecar més polseguera, la policia acomiadada i el seu company es dirigien en cotxe patrulla al Mercadona del municipi, on s’havia produït un atracament. La dona duia l’arma reglamentària a la mà esquerra, mentre amb la dreta enregistrava l’interior del vehicle, i se la sentia dir, molt nerviosa, que no volia morir.

A aquesta agent se li atribueixen dues faltes molt greus per ús indegut de l’arma i per difondre les imatges a través de les xarxes socials, motius pels quals ha estat expulsada del cos. També se li atribueixen un total de sis faltes greus “que tenen a veure amb l’incompliment dels deures derivats de la seva funció i que atempten contra el decor, la dignitat i la imatge del cos de policia”, diuen des del consistori.

D’altra banda, el policia que l’acompanyava ha quedat suspès de les seves funcions durant quatre anys i set mesos per una falta molt greu i tres de greus. Tal com detalla l’Ajuntament, la falta molt greu, que li comportarà tres anys de suspensió, es deu a l’exhibició i l’ús indegut de l’arma, mentre que les greus són per “actes i conductes que atempten contra la imatge del cos de policia i per negligència dels deures derivats de l’incompliment de les seves funcions” i es tradueixen en un any i set mesos més de suspensió.

En el seu moment, el consistori esparreguerí també va obrir un expedient a un tercer policia que estava present mentre es gravava un dels vídeos, però aquest ha quedat lliure de sanció per “manca de proves inculpatòries”.

La policia expulsada pot interposar recurs de reposició en el termini d’un mes o recórrer-hi per via contenciós-administrativa, recorden des de l’Ajuntament. De la mateixa manera, la suspensió de gairebé cinc anys del seu company passarà a ser ferma en el termini d’un mes si l’encausat no presenta recurs de reposició o recurs contenciós-administratiu.

Polèmica per uns vídeos de la Policia Local d’Esparreguera

L’Ajuntament d’Esparreguera obre un expedient disciplinari a tres policies locals