Una imatge de la presentació del projecte del primer edifici de protecció oficial. Foto: Ajuntament

Novetats al futur barri martorellenc de la Sínia. Fins ara, s’havia dit que 70 dels 330 pisos de protecció oficial que s’hi faran serien de lloguer i la resta, de compravenda. Avui, però, l’Ajuntament de Martorell ha anunciat que finalment seran 130 els habitatges d’aquest tipus que es destinaran a lloguer, 60 més dels previstos inicialment. Aquest canvi s’ha produït perquè el consistori ha detectat un augment de l’interès en els pisos de lloguer, sobretot per part de la gent jove.

L’anunci ha coincidit amb la presentació del projecte dels primers 130 habitatges de protecció oficial que es faran al nou barri, que, segons l’Ajuntament, “podrien començar a aixecar-se a finals de juliol i lliurar-se l’any 2023”. Aquest primer edifici, que es dirà Àgora, tindrà pisos de compravenda d’un, dos i tres dormitoris amb preus que oscil·laran entre els 100.000 i els 160.000 euros. El següent edifici que es construirà, anomenat Àtrium, serà també de 130 pisos, en aquest cas de lloguer. Segons l’alcalde Xavier Fonollosa, “la idea és que pugui començar [a construir-se] entre el setembre i l’octubre”.

La Fundació Salas, una promotora social reconeguda per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, s’encarregarà de l’execució dels habitatges de protecció oficial de la Sínia.