Es diu que la vitamina D és la vitamina del sol. I, efectivament, la llum solar és una font molt important de vitamina D. Aleshores, d’on la podem obtenir quan no fa sol?

Als països nòrdics, on les hores de sol es veuen reduïdes al no-res durant els mesos d’hivern, és habitual que la gent prengui suplements de vitamina D. A casa nostra tenim la sort que el sol ens acompanya tot l’any, però és cert que ara, amb l’horari d’hivern, en plena tardor (i, per tant, amb força dies plujosos) i amb la recomanació de no sortir gaire de casa, la nostra dosi de vitamina D disminueix bastant.

Però hi ha maneres de fer que el nostre cos continuï rebent aquesta vitamina, que és essencial per a la salut dels ossos, entre altres coses. En aquest sentit, hi ha aliments que es poden convertir en els nostres aliats. El peix blau n’és l’exemple més clar: el salmó, les sardines, la tonyina i el verat són els peixos que més vitamina D contenen. També en contenen la llet sencera i els seus derivats, així com els ous (especialment el rovell) i alguns bolets, com els xampinyons o els xiitakes. Ara bé, sempre que puguis, deixa que et toqui la llum solar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram