Foto: Pexels

L’esmorzar és el primer àpat del dia i, com a tal, és fonamental. Per a les criatures, que estan en etapa de creixement, ho és encara més. És per això que preocupa especialment un estudi publicat fa poc per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) que alerta que “la majoria de productes d’esmorzar publicitats per a infants tripliquen la quantitat de sucre en comparació amb els que s’adrecen a adults, cosa que influeix en les seves preferències”. És a dir, els anuncis d’aquest tipus que interpel·len els infants són els de productes menys saludables, segons ha constatat la investigadora i professora Mireia Montaña.

Davant d’això, hem de recordar que tenim a l’abast una de les dietes més saludables del món, la mediterrània. Es tracta, doncs, d’apostar per aliments que ens són molt més propis que qualsevol producte de brioixeria industrial. Tal com recomana l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) en un document anomenat ‘Millorem els esmorzars i berenars dels infants’, algunes claus per fer un bon esmorzar són la fruita de temporada –alerta: fer-se un suc no equival a menjar una peça de fruita–, els lactis sense sucres afegits i el pa i altres farinacis integrals.