Morales, en una imatge d’arxiu. Foto: RFETM

Jordi Morales farà història aquest dissabte a Barcelona. El palista esparreguerí es convertirà en el primer jugador paralímpic que participarà en el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Tennis de Taula, que es disputarà al Poliesportiu La Salle Bonanova de la capital del país. L’organització va argumentar la invitació a Morales assegurant que és “un gest que vol contribuir a equiparar la consideració de totes les modalitats del tennis de taula com l’expressió d’un sol esport on tothom hi té cabuda”. El campionat se celebrarà per trenta-tresena vegada, i ja està consolidat com a una de les grans cites individuals de l’any.

Divendres passat es va sortejar el quadre sencer, amb els vuit aspirants. El bombo va decidir que el bielorús Vladimir Samsonov (un dels quatre jugadors de fora de Catalunya) serà el primer contrincant de Morales, que si supera aquest enfrontament, jugarà contra el vencedor del partit de quarts de final que enfrontarà el romanès Ovidiu Ionescu i Marc Duran, un dels jugadors del Club Tennis Taula Borges, de Superdivisió masculina.

Els altres quatre palistes que opten a guanyar el campionat són el danès Jonathan Groth i el suec Jon Persson, com a representació continental, i l’andalús Carlos Machado (del Priego de Córdoba) i el també palista del Borges Jordi Masip.