La foto de família durant la presentació de la prova. Foto: La Portals

La Portals, la prova no competitiva en bicicleta tot terreny que recorre bona part del massís de Montserrat, ja ha celebrat el seu primr gran acte. La desena edició, que enguany se celebrarà els dies 6 i 7 d’abril, es va presentar el passat dia 15 al Patronat Parroquial d’Esparreguera en un acte que va comptar amb la participació del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, que va felicitar els organitzadors per la celebració d’aquest desè aniversari.

El primer dels dos dies es farà la pedalada solidària (un itinerari de 12 quilòmetres que servirà per col·laborar amb Asdent, la principal organització que ajuda en la investigació de la malaltia de Dent), mentre que el dia 7 serà el torn de La Portals Clàssic, amb el seu recorregut de 60 quilòmetres amb la sortida i l’arribada a Collbató.

Un dels impulsors de la prova i l’ànima de La Portals, Pepe Cuevas, va ser el mestre de cerimònies de la jornada en la qual es va anunciar la gran novetat de l’edició d’enguany: la creació de la Half, que farà que els participants tinguin l’ocasió de fer aproximadament la meitat del recorregut (38 quilòmetres, amb 850 metres de desnivell positiu).

Per últim, tot i que ja s’havia anunciat setmanes enrere, es va anunciar que abans de la prova es farà un homenatge a Sandra Santanyes, 15 vegades campiona d’Espanya de ciclisme de muntanya i recent guanyadora de la Brasil Ride 2018.