La castellvinenca torna a afrontar una gran cita. Foto: NM

Amb només 20 anys, Núria Marquès afronta des d’ahir el tercer Campionat del Món de la seva trajectòria esportiva. La castellvinenca i la resta de la delegació espanyola són a Londres, al London Aquatics Center, on ahir es va posar en marxa la gran cita de la natació adaptada. De fet, ahir al vespre ja va disputar la seva primera final, la de 100 lliures, que va acabar en setena posició.

Durant aquesta setmana (la cita s’allargarà fins diumenge) Marquès afrontarà el programa complet i es llençarà a l’aigua en sis ocasions més (100 esquena, 100 papallona, 400 lliures, 200 estils, 100 braça i 50 lliures). Això significa que la nedadora del CN Sant Feliu afronta una distància més que fa dos anys a Mèxic, on va penjar-se sis medalles, tres ors, dues de plata i una de bronze. Tot i això, en diferents declaracions prèvies a l’inici del campionat va assegurar que el seu objectiu d’enguany no és “una xifra concreta de metalls”, que prefereix “escurçar el temps de les meves marques” i que ha entrenat “molt fort per demostrar el que soc capaç de fer”.

Però la cita de la capital del Regne Unit ha de servir, al marge de per demostrar el nivell d’elit de Marquès, perquè la castellvinenca comenci a col·leccionar bitllets per a la gran cita de l’any 2020, els Jocs Paralímpics de Tòquio. En la seva primera cita paralímpica, fa dos anys, va penjar-se un or i una plata.