L’únic equip esparreguerí que segueix en marxa és el sènior masculí. Foto: CBE

El CB Martorell i el CB Esparreguera encara no han començat la temporada (la Federació Espanyola de Bàsquet ha ajornat en dues ocasions l’inici de la lliga EBA, que si tot va bé començarà aquest cap de setmana), però per segona vegada en pocs mesos veuen com la lliga canvia de format. L’acord de la FEB amb les federacions de les quals són els equips de la conferència C (principalment Catalunya, però també Balears i Aragó) fa que l’últim esglaó del bàsquet estatal es reformuli; els 35 equips es reparteixen en cinc grups de set.

Això farà que martorellencs i esparreguerins hagin d’oblidar el calendari dissenyat originalment i pensa en la redistribució de la lliga. D’aquesta manera, els cinc oponents contra qui hauran de jugar els dos equips del Montserratí són el CB Sant Cugat, el SESE de Barcelona, el CB Tarragona, el Baloncesto El Olivar de Saragossa i l’Es Castell de l’illa de Menorca.

EL BÀSQUET CATALÀ, ATURAT
En canvi, les competicions que encara hauran d’esperar més per posar-se en marxa són les organitzades per la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ), que dimecres de la setmana passada va anunciar un nou ajornament de dues setmanes. Aquest termini, però, es veurà allargat per les noves restriccions que la Generalitat va imposar al país, amb el tancament d’equipaments esportius, entre altres mesures.

Faltarà veure, doncs, en quin moment es pot aixecar la restricció de la pràctica esportiva. El primer termini marcat és de dues setmanes, de manera que la situació sanitària superat aquest període ho marcarà tot.