L’eufòria del palista esparreguerí al podi. Foto: RFETM

L’esparreguerí Jordi Morales va trencar tots els pronòstics (els seus i els de la resta) i es va penjar la medalla d’or en el Campionat del Món de tennis taula adaptat que es va disputar a Celje (Eslovènia) el passat dissabte 20. Morales, que actualment viu a Sant Andreu, va derrotar el palista neerlandès Jean-Paul Montanus en la final per tres sets a zero. Aquest era l’únic jugador que l’havia aconseguit guanyar a la fase de grups.

De fet, per accedir a la final, Morales va derrotar el que fins aleshores era el vigent campió del món, l’anglès William John Bayley, en un partit tremendament igualat que es va decidir a favor de Morales per tres sets a dos.

“Va ser una sorpresa molt agradable, no m’esperava guanyar. Com a molt comptava amb una medalla”, assegura Morales a Línia Nord. El palista diu que encara està “assimilant” la victòria, ja que durant la setmana passada va estar anant “amunt i avall”. El palista va rebre un homenatge del seu equip, el Club Natació Sabadell, i va fer la sacada d’honor en la jornada de l’últim cap de setmana d’aquest mes, que va enfrontar els sabadellencs i el Badalona.

El seu pròxim gran objectiu, diu, són els Jocs de Tòquio 2020, una cita per a la qual, però, haurà d’obtenir bitllet l’any que ve. Abans d’això, Morales afrontarà quatre campionats més abans que s’acabi l’any i l’Europeu, que també es disputarà l’any 2019.