Jordi Morales ha dit que els Jocs s’haurien d’ajornar. Foto: Twitter (@jordimorales2)

Tot i que a finals de la setmana passada des del Comitè Olímpic Internacional i el govern del Japó s’insistia en la voluntat de celebrar els Jocs Olímpics i Paralímpics amb normalitat aquest estiu a la capital nipona, en els darrers dies han començat a sentir-se les primeres veus que defensen el seu ajornament (el hashtag #Tokyo2021 s’ha convertit en una de les tendències a les xarxes) i, fins i tot, algunes federacions i alguns comitès han deixat clara la seva intenció de no ser a Tòquio si el COI no canvia de parer.

Pel que fa al Montserratí, la decisió afecta principalment dos esportistes: la nedadora castellvinenca Núria Marquès i el palista esparreguerí Jordi Morales. Els dos esportistes tenen el seu bitllet per als Jocs Paralímpics (el jugador de tenis taula, de fet, va aconseguir-lo fa pocs dies), però a hores d’ara ningú és capaç d’assegurar que el dia 25 d’agost es posaran en marxa.

De fet, en una entrevista al portal web de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, Morales es va mostrar molt contundent i va assegurar que “haurien de suspendre’s, i jo crec que per qüestions d’organització, la idea més adequada és per a l’estiu 2021, per evitar coincidències amb altres esdeveniments esportius que farien minvar la visibilitat”.

Per la seva banda Marquès, que havia continuat preparant la seva segona participació en uns Jocs (va guanyar dues medalles fa quatre anys a Rio) també sap que el Campionat d’Europa, previst per al maig a Portugal, s’ha mogut al juliol. La castellvinenca, que entrenava al CAR de Sant Cugat, fa gairebé dues setmanes que no entrena a la piscina.