Els jugadors no oblidaran la temporada 2019-20. Fotos: ManCity i Salva Ferrer

Tenen en comú que són joves, futbolistes (i a més defenses) i que són de Martorell; l’any 2020 ha servit perquè l’univers futbolístic descobreixi Eric García (19 anys, Manchester City) i Salva Ferrer (22 anys, AC Spezia).

El 2020, de fet, continua sent un any inoblidable per a García, que abans-d’ahir va debutar amb la selecció espanyola masculina en el triomf per 4-0 contra Ucraïna en la Nations League. A més, de la mà de Pep Guardiola, García ha debutat a la Premier League i a la Champions League el curs 2019-20 en el tercer curs que passa a la disciplina skyblue (la campanya anterior havia jugat algun partit de copa) i ha estat escollit en molts partits per davant de centrals més experimentats com Nico Otamendi o John Stones.

Format a les categories inferiors del Barça, en els últims mesos el seu nom ha aparegut vinculat a una hipotètica tornada al club barcelonista, amb dues claus que reforcen aquesta possibilitat: ja hauria dit al conjunt anglès que no vol renovar el seu contracte (que expira el juny del 2021) i era un dels jugadors que sonava en un intercanvi de peces en la possible sortida de Leo Messi del Camp Nou, possibilitat descartada des de divendres passat.

El curs que va acabar a mitjans del mes passat, però, ha estat molt més especial per a Ferrer, que va deixar el Nàstic l’estiu passat per jugar en aquest club de la costa nord-oest d’Itàlia. Tot i que els primers mesos van ser complicats, des del novembre de l’any passat el martorellenc va convertir-se en un habitual de l’onze dels ligurians al carril dret de la defensa i va aconseguir un ascens a la Serie A històric per al club (el primer en 114 anys d’història) després de superar el Frosinone al play-off. El lateral va ser titular en els dos partits de la promoció d’ascens i ara tindrà l’oportunitat de jugar a l’elit del futbol transalpí.