El Martorell va dominar, però el triomf es va quedar a Esparreguera. Foto: CBM

El primer derbi de bàsquet del curs 2020-21 va ser per al CB Esparreguera. El conjunt de Josep Riera va fer valer la seva condició de local i va remuntar contra el CB Martorell (64-55) per obtenir la primera victòria en la Lliga Catalana EBA. Cap dels dos equips, però, accedeix a la Final a Vuit pel títol, que es jugarà aquest cap de setmana, ja que tant blancs com verds han tancat la fase prèvia d’aquesta competició amb una sola victòria. L’Artés és el classificat del grup 4.

El local Javier Antón, amb un 9 de 12 en llançaments de dos punts, va ser el gran dominador de la pintura i el màxim anotador del matx. L’interior va estar ben secundat per Sergio Pino, amb 10 punts, mentre que pel cantó martorellenc només Albert Valle i Jordi Pujolreu van arribar als dobles dígits d’anotació.

Els verds, doncs, van haver de remuntar, ja que durant els primers 25 minuts de partit el resultat era favorable a l’equip de Toni Olivares (amb distàncies sempre curtes, oscil·lant entre els dos i els sis punts). Un parcial de 6-0 en la recta final del tercer quart va donar la iniciativa als locals, que ja no la deixarien escapar fins a la botzina final.

Ara, doncs, toca posar els cinc sentits en l’estrena a l’EBA, prevista per al cap de setmana de la setmana que ve (aquest cap de setmana es jugarà la Final a Vuit de la Lliga Catalana). Els dos equips debutaran a casa aquest dissabte contra equips contra qui han jugat en la Lliga Catalana; el Martorell a les sis de la tarda contra el CB Igualada i l’Esparreguera a un quart de set contra el CB Artés.