La de Castellví, amb dues de les seves cinc medalles. Foto: NM

Ha calgut que passin molts mesos d’ençà del confinament abans que Núria Marquès s’hagi tornat a llançar a una piscina per competir. En la primera cita oficial després de vuit mesos, les World Series disputades entre dijous i diumenge passat a l’Europasportpark de Berlín, la castellvinenca es va penjar cinc medalles de plata.

Més enllà dels metalls, la cita a la capital alemanya també va servir perquè la nedadora del CN Sant Feliu aconseguís una mínima B per als Jocs Paralímpics de Tòquio de l’estiu que ve, concretament en la prova de 100 metres esquena S9.

Les World Series van arrencar de la millor manera per a Marquès, que el primer dia de competició ja va pujar al segon calaix del podi en les finals de 100 papallona i 200 metres esquena. El tercer argent arribaria l’endemà, en la final dels 50 metres esquena, mentre que va quedar per darrere de les tres millors en l’altra prova que va disputar, els 400 metres lliures.

Finalment, abans-d’ahir va ser el torn de les dues darreres finals de les World Series, les dels 100 metres esquena i dels 50 papapallona. En ambdós casos, Marquès va quedar-se a les portes de la victòria.

La nedadora de Castellví, doncs, tanca amb bones sensacions una prova que dona el tret de sortida a una temporada que acabarà amb els Jocs a Tòquio l’estiu que ve. El botí total per a la delegació espanyola va ser de 35 medalles, 12 d’or, 12 més de plata i 11 de bronze.