El consistori ha pres la decisió “per raons de salut pública”. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha decidit suspendre indefinidament el mercat ambulant dels diumenges al polígon industrial Anoia, al costat de les presons de Brians, “per raons de salut pública”. El consistori considera que les mesures de seguretat que requereix la nova normalitat per evitar contagis de coronavirus “no són assumibles” en les condicions del mercat, on s’acostuma a concentrar un gran nombre de persones.

La decisió ha aixecat polseguera entre els venedors, que es van concentrar ahir a un dels accessos del polígon per mostrar el seu desacord amb el govern local. Per evitar que s’hi instal·lés cap parada, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local també es van desplaçar a la zona que acostumava a ocupar el mercat abans de l’esclat de la pandèmia.

En paral·lel, els comerciants han fet servir Facebook com a plataforma per expressar les seves queixes i assenyalar el greuge que suposa el tancament per a les 141 famílies que depenen directament del mercat, segons ha denunciat Cristina Garces, una de les paradistes, en una publicació a la xarxa social.

De fet, uns dies abans que l’Ajuntament comuniqués la seva decisió final, Facebook es va omplir de missatges que anunciaven la reobertura del mercat setmanal el 5 de juliol. Finalment, però, els venedors ambulants han hagut d’acceptar una suspensió que esperen que sigui reversible.