La plaça del Centre acollirà la Fira del Vi i de la Gastronomia. Foto: Ajuntament

La sisena edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia d’Esparreguera se celebrarà el dissabte 19 d’octubre a la plaça del Centre. L’Associació Cultural Gastronòmica Els Sentits, organitzadora de l’esdeveniment, vol aconseguir que enguany la gastronomia jugui un paper tan important com el vi.

Per aquest motiu, la fira inclourà una gran novetat: el primer concurs d’Olla Ferroviària de Catalunya. Es tracta d’una tradició del nord de l’estat espanyol, que té els seus orígens en l’època del ferrocarril de vapor i que per primer cop s’adaptarà a la cuina catalana. Seguint en la línia de donar més importància a la gastronomia, la bodega Ca n’Estruc preparà, el dia anterior a la fira, una visita guiada a la seva finca i un sopar amb estrella Michelin.

Però encara hi haurà més novetats. En aquesta edició, l’acte comptarà amb més carpes de venda de tiquets que els anys anteriors, per tal d’alliberar les cues que acostumen a crear-se. Una de les carpes s’ubicarà a prop del passatge de la plaça del Centre, mentre que l’altra s’instal·larà a tocar de la piscina coberta de Can Pasqual.

El que es mantindrà igual serà el format de la fira, que inclourà quinze carpes, de les quals quatre es destinaran al món de la restauració. També es repetirà el concurs amateur de tast de vins i begudes per parelles, que mirarà de consolidar-se en la seva segona edició.

Amb tot, els amants del bon menjar i el bon beure ja poden assenyalar als seus calendaris el 19 d’octubre i iniciar el compte enrere.