El Ple de novembre es va fer de forma telemàtica. Foto: Ajuntament

El Ple municipal de Castellví de Rosanes ha aprovat una línia d’ajudes directes i excepcionals per a bars i restaurants per pal·liar els efectes del segon tancament del sector. Es tracta d’una subvenció de mil euros que ha de servir per cobrir les despeses dels negocis durant el que queda d’any. Tots els grups municipals van votar a favor d’aquest ajut en la sessió d’aquest mes de novembre, celebrada de forma telemàtica.

Tots els bars i restaurants castellvinencs poden accedir a l’ajut, sempre que estiguin “degudament regularitzats en el moment de la sol·licitud” i que no tinguin cap deute amb l’Ajuntament. El període per demanar la subvenció durarà fins al 15 de desembre i, després (fins al 31 de març, com a màxim), caldrà justificar que l’ús que se li ha donat a l’import amb factures o altres documents acreditatius.

En paral·lel, el consistori té en marxa dues línies més de suport a la reactivació econòmica local, que es poden sol·licitar fins a finals d’aquest mes. Una d’elles, adreçada al manteniment i represa d’activitats comercials afectades per la pandèmia, és per als negocis que es van veure obligats a tancar o reduir la seva activitat durant el primer estat d’alarma i pot arribar als 500 euros. L’altra subvenció, en canvi, està pensada per a la creació de llocs de treball i pot oscil·lar entre els 500 i els 3.000 euros.