L’esmorzar popular va congregar força públic a la plaça. Foto: Ajuntament

La primera edició de la Fira de l’Oli de Castellví del dia 19 va acollir una bona participació de veïns del poble i de les rodalies.

Des de primera hora del matí, amb l’esmorzar popular, la plaça principal de Castellví de Rosanes es va convertir en el centre neuràlgic de l’activitat. La fira va ser organitzada per l’Ajuntament i l’entitat APECRO.

El regidor de Cultura, Josep Maria Mitjans, assegura que “la Fira de l’Oli de Castellví ha tingut més ressò del que havíem previst”. A les parades hi havia productors que van vendre oli fins a gairebé exhaurir existències; altres productors locals que van mostrar l’oli de casa seva; un molí d’oli; artesans i comerços locals; un estand de maquinària oleícola, i també la Fundació Asproseat, dedicada al reciclatge d’oli domèstic, entre d’altres.

Els assistents al ‘Tast sensorial d’oli d’oliva verge extra’ a càrrec de Francesc Bargalló, de l’empresa castellvinenca Olis Bargalló, van poder descobrir com es fa un tast d’oli d’oliva verge extra i experimentar-ho amb dos olis de gran qualitat: un d’arbequina i un de picual. Prèviament, Josep Llabina, d’Asproseat, va explicar la tasca d’aquesta fundació en el reciclatge d’oli vegetal domèstic i de restauració. Els més petits van gaudir amb el Mag Selvin i els concursos dels ‘Jocs de l’oliva, i ‘el gran rostit’ va aplegar més de 200 persones al Centre Cultural i Recreatiu per degustar els dos porcs cuinats a la plaça.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram